"Költők, múzsák, szerelmek" – Partiumi művelődéstörténeti vetélkedő 2024

2024-ben a Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja megújult formátumban hirdeti meg középiskolások számára szervezett tanulmányi versenyét.

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja Költők, múzsák, szerelmek címmel irodalom- és művelődéstörténeti tematikájú tanulmányi versenyt hirdet erdélyi-partiumi és határon túli középiskolás diákok számára.

A versenyre 2024. március 8-án, a PKE nyílt napja keretében kerül sor.

A feladatok megoldásához szükség lesz egy QR-kódot olvasni tudó okostelefonra.

A vetélkedőre 1-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik visszaküldik a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoport által a Facebookon (PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék) és a magyar szak egyetemi honlapján (magyarszak.partium.ro) közzétett jelentkezési űrlapot.

A jelentkezési űrlap az alábbi linken érhető el: JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Beküldési határidő: 2024. március 3., 20 óra

Megj: A jelentkezési lap Google Űrlapok platformjára épül, ezért azt nem kell külön lementeni, kimásolni stb., a kitöltött úrlap elküldése a „Submit”/„Elküld" gomb megnyomásával történik.

A Nyílt Nap keretében szervezett versenyen a csapatoknak olyan feladatokat kell helyben megoldaniuk, amelyek szorosan kapcsolódnak a Költők, múzsák, szerelmek tematikához.

muzsak

A legjobb eredményt elért csapatok pénzjutalomban részesülnek, amelynek értéke a következő:

1. díj: 500 RON

2. díj: 300 RON

3. díj: 200 RON

A gyöztes csapatot felkészítő szaktanár 400 lej értékű Bookline-könyvutalványban részesül.

Az Egyetemi Felvételi Szabályzat értelmében ugyanakkor az 1-3.helyezett csapatok tagjai a helyezést igazoló oklevéllel kiválthatják a felvételit a magyar nyelv és irodalom, illetve a magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakokra.

Bővebb információk: magyartanszek@partium.ro

Várjuk a csapatok jelentkezését!