Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások 5.

Nemzetközi konferencia a PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének szervezésében

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete 2023. június 21-23-án rendezi meg a tíz évvel ezelőtt útjára indított, kétévente megtartásra kerülő Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások című közös, nemzetközi konferenciasorozatának újabb eseményét.

Az Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások 5. című tanácskozás három napon át invitálja konstruktív előadásokra és érlelő vitákra a teljes Kárpát-medence bölcsésztársadalmának azon kutatóit, akik egyéni vagy csoportos karrierkutatással, különböző korok értelmiségtörténetével, illetve irodalmi kapcsolati hálókkal foglalkoznak.

 2

 

A konferencia szervezői:

  • Dr. Boka László, az Irodalomtudományi Intézet tudományos főmunkatársa, a PKE egyetemi docense
  • Dr. Biró Annamária egyetemi adjunktus, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Irodalomtudományi Intézetének oktatója

Az idei két felkért plenáris előadó: Dr. Hermann Róbert és Dr. Kappanyos András

A konferencia teljes programja itt olvasható.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a konferenciát támogatja továbbá a Római Katolikus Püspökség és a Szőnyi Pincészet, médiatámogató a Plusz FM.

Az előadások nyitottak a nagyközönség számára is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

forrás: magyartanszek.partium.ro