TABÉRY GÉZA novellapályázat

TABÉRY GÉZA novellapályázatot hirdet a PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat. Jelentkezési határidő: 2015. jan. 4.

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat közös, Tabéry Géza novellapályázatothirdet „Tavasz, tűz, történelem” címmel, 2014. november 16-tól.


A pályázati kiírásra magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek. Pályázati felső korhatár: 26 év!


A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat hagyományos úton és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni.


A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, a beérkezett pályázatokat a szerkesztőség és a tanszék által felkért szakértők bírálják el. A zsűri döntése alapján a minősítést elért szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:


A győztes pályamű 20 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;
a második helyezett 12 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag;
a harmadik helyezett 7 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag díjazásban részesül. 


A legjobb novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat publikálja.
A pályázat tematikus: a megszülető írásnak témájában a címben jelzett három tematika valamelyikéhez kell kapcsolódnia. 


A pályázatra szerzőnként maximum két novella küldhető be! A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal (kb. 24.000 karakter, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sortávolság, 2,5-ös margó) terjedelműek lehetnek. Nevezési díj nincs.

Beküldési határidő: 2015. január 4., 24.00 óra!
A pályamunkákhoz kérjük minden esetben mellékelni a pályázó pontos elérhetőségét.


A pályázatok beküldhetők:
villanypostán: taberypalyazat@gmail.com címre, vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturalã Várad 410068 Oradea Piata 1 Decembrie nr.12, judetul Bihor.)


A küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat
A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül magyar nyelvterületen bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket.
A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.


Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2015. március.
További információk:
http://magyartanszek.partium.ro/hu
http://www.varad.ro/