Kortárs Hangon 2015 - Díjátadó ünnepség

Idén 11. alkalommal hirdették meg a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot a Kárpát-medence magyar anyanyelvű diákjai számára.

A már tizenegyedik alkalommal meghirdetett Kortárs Hangon 2015 nemzetközi irodalmi pályázat szervezésében idén az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Miskolci Egyetem mellett a Partiumi Keresztény Egyetem is részt vett, amit az is indokol, hogy a nagyváradi hallgatók évek óta létszámban és színvonalban is a legrangosabb pályázók közé tartoznak.

A rangos pályázat eredményhirdetésére, a díjátadó ünnepségre, valamint a pályázathoz kapcsolódó kötet bemutatására is Intézményünkben kerül sor 2015. április 16-án, 16 órától.

A Kortárs Hangon ez évi meghirdetésére 11 egyetem és 4 kihelyezett karának 74 hallgatója küldte el pályaműveit. A pályázatokat fölkért irodalmi szakemberekből álló 8 fős zsűri bírálta el. A kötetbe beválogatott 42 alkotó közül 7 egyetem 14 hallgatóját javasolta a zsűri díjazásra. A kötetben a beválogatott szövegek mellett az egri főiskola vizuális művészeti szakos és a nagyváradi egyetem képzőművészeti tanszékének hallgatói által készített alkotások is találhatók.

Idén először az eredményhirdető, kötetbemutató, díjátadó Gálát követően, a díjazottakkal és korábbi sikeres pályázókkal, életre hívjuk Turczi István Prima Primissima-díjas József Attila díjas, Magyar Köztársaság Babérkoszorú-díjjal elismert író-költő-szerkesztő, egyetemi oktató mesterkurzusát, a 3 napos Kortárs Hangon Szakmai Műhelyünket. A mesterkurzuson meghívott kortárs költők-írók is előadnak.

A kötetsorozat szerkesztője és a pályázat menedzsere Jónás Zoltán, az EKF nyugalmazott kulturális igazgatója.

A Kortárs Hangon pályázat, a díjazás, a megjelenő kötet és a háromnapos Kortárs Hangon Műhely az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Miskolci Egyetem, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, valamint az Alapítvány a Közjóért támogatásával jött létre.

kortars hangon 2015

forrás: www.partium.ro